Exempel ur Verkligheten...

Här hittar du en exempel ur verkligheten så du kan få en uppfattning om vad en till tre timmar kan ändra i ditt liv.

När du läser dessa exempel kanske du upptäcker att det i grund och botten handlar om att hitta en bättre lösning i hur du hanterar en situation, oavsett varför du gör det. Svaret är i efterhand ofta uppenbart.

Vad säger forskning och verklighet om hypnos? Info>>
"Våra förmågor i olika situationer" Beställningsverk av Helena Hötzl

En Lycklig Familj!

posted Feb 10, 2015, 1:29 AM by Ulf Sandström   [ updated Feb 10, 2015, 1:30 AM ]

Case: Familj där mannen haft svårt att hålla ihop ekonomin, och inte kunnat tala om det vilket lett till konflikter.

Session: Vi hittade mannens positiva intention, som grundade sig i att skydda sin familj från alla obehag, och en bättre lösning. Hypnos, tapping, Reflective repatterning och Havening Techniques. 

Upplevt resultat

Hej Ulf!
 
Har tänkt att skriva till dig flera gånger och skriva ett stort TACK.
 
Min man har gått till dig ett par ggr på hypnosterapi och jag följde med en gång. Det har förändrat hela vårt liv på så många sätt, till det positiva, och det fortsätter bara bli bättre; vi är så lyckliga!
 
Jag har fått en tryggare man, helt plötsligt har han humor och vi kan prata om vi kommer i konflikt, alltså OM vi gör det. För att bara nämna två av alla positiva förändringar han och vi gjort! Det är så många, att de skulle ta en hel kväll att bara skriva ner dem!
 
Vi gör alla räkningar tillsammans, jag har insyn i hans ekonomi och han i min, och det blir på grund av det vår ekonomi. Vi har betalat av lite skulder som min man hade mörkat och det känns så bra!
 
Jag gick två gånger på hypnosterapi själv hos en tjej, kommer inte i håg hennes namn nu, men det hjälpte mig en hel del, så jag är nöjd, men det känns som om min förändring till det positiva kom av sig självt framförallt efter min mans sista gång hos dig. Jag har också gjort mkt tapping på mig själv, och det har gjort under :)
 
Sen slumpade det sig att jag har läst flera böcker av en amerikansk healer och hennes man ; Donna Eden och David Feinstein, och fick mitt månatliga infobrev från dem, och där nämndes du som författare tillsammans med Gunilla Hamne.
 
Och det var  genom henne, ca 2010 som jag gick en engångskurs och blev introducerad till trauma tapping och eft. ( hos henne alltså) .Kommer köpa boken snart.
 
Så, tack, tack. Innan så älskade jag min man, men förstod inte hur vi skulle kunna leva tillsammans, nu förstår jag inte hur vi någonsin skulle vilja och kunna vara utan varandra. Sen vet man ju aldrig vad som händer " om tio år", men att leva i nuet och känna att allt har fallit på plats, är underbart!
 
Nu väntar vi vårt andra barn ( trean för mig ) och jag ska gå två gånger på hypnos för att försöka få till en sån trygg känsla för den kommande förlossningen som möjligt!
 
Tack för att du gör det du gör; för oss har det inte bara påverkat vår relation utan även förutsättningarna och framtiden för våra barn.
 
Vi önskar dig all lycka!


Trodde jag begripit det mesta med psykologi...

posted Feb 9, 2015, 8:05 AM by Ulf Sandström   [ updated Feb 9, 2015, 8:06 AM ]

Case: Kvinna vill hitta ett förhållningssätt till barn och vardag för att påverka barnen positivt med eget välmående.

Session: Analys av post traumatiska stress responser, avbetingning, ny världsbild genom hypnos.

Upplevt resultat:

Tänkte bara skriva och berätta att jag är helt förundrad över vad du gjorde med mig i måndags! 

Efter att ha provat på både privat kognitiv beteendeterapi, jobbrelaterad coachning, familjerådgivning för par liksom för mamma+barn, samt smärtsam psykoanalys i olika omgångar och för olika men relaterade skäl, läst mängder av böcker om familjerelationer, barn i sorg, föräldrarådgivningsböcker, mer avancerad psykologi för att stärka självkänslan osv så har jag trott mig begripa det mesta när det gäller psykologi. Men det här känns närmast mer magiskt! 

Barnen har inte varit så samarbetsvilliga och positiva på flera år. De har kommit i säng i tid på kvällarna, i sina egna rum, och de har vaknat som solstrålar (nåväl nästa i alla fall!) tidiga morgnar. Vi har hunnit med både bus och mys, nyttiga frukostar och klädrace. Och kommit "för tidigt" till skola och dagis!

Samla Tankar och Hitta Kroppen

posted Jan 2, 2015, 4:53 AM by Ulf Sandström   [ updated Jan 2, 2015, 8:10 AM ]

Case: Man önskar "tankar som samlar sig" och ökad närvaro - minskade ytterligheter i humörsvängningar.

Session: Vi kalibrerade världsbilden, neutraliserade eller ifrågasatte negativa slutsatser om situationer och letade efter optimala framtida tillstånd. 

Upplevt resultat:

Det går bra här. Julledighet så inte så stressigt, jobbmässigt i alla fall.  Mina föräldrar är här, 80 och 82 och inte så krya, så man får vara lite vårdbiträde, detta med två barn och två katter så det är fullt hus. 

Brukar få spelet på mina föräldrar, men det går förvånansvärt bra. Direkt efter sessionen kände jag en julefrid som den i barndomen, 35 år bak i tiden, inser att den finns och har alltid funnits inombords. 

Har även funnit en slags connection med min kropp. Som vi var vänner. Har alltid liksom sett den som något som inte har klarat de krav jag ställt på den. 

Kändes under sessionen som jag var i en bubbla fylld med gelé. Och den känslan av något runt mig har liksom dröjt kvar, en sfär som jag kan vila i, och som liksom växer när jag blir irriterad eller upprörd och jag kan känna det och bara andas ut lugnt och den liksom dras tillbaka och blir geleaktig igen. Låter kanske knasigt men du har nog hört och vart med om det mesta antar jag. 

Tack. Släppa kronisk smärta och hitta energi

posted Apr 1, 2014, 6:34 AM by Ulf Sandström

Case: Kvinna önskar släppa känslor av obehag, "dimmigt tänkande" och kroniskt smärttillstånd i kroppen.

Skype Session: Under kalibrering av referenser dök ett antal olika livshändelser upp. Vi använde Trauma Tapping Teknik och Self Havening samt hypnosfördjupning med anpassade livsmetaforer och NLP spinn av känslor och fysiska förnimmelser. 

Upplevt resultat:

Hej Ulf,

Nu har två veckor förflutit sedan sessionen.  Först vill jag säga att jag upplevde dig och ditt arbete som mycket professionellt. Det kändes lugnt och tryggt hela tiden och jag lade märke till bla din följsamhet då jag benämnde det jobbiga 'det andra', då gjorde du oxå det.

Den positiva förändring som skett är att jag fått högre stämningsläge. De första dagarna var jag mer euforisk men det har stabiliserats.
Min tidsuppfattning förändrades. I början tyckte jag att det förflutit ganska lång tid efter sessionen,  ca en vecka trots att det bara var ett par dagar. Känslan nu är att det ca en månad sedan,  men jag får hålla koll i almanackan.
Skvalpningen/vaggningen i kroppen är lägre nu än innan sessionen liksom smärtan i kroppen, detta trots minskad medicinering.
Jag sover färre timmar,  är piggare och gladare och får även kommentarer om det från andra. Jag rör mig fortare och andningen känns lättare.
När jag mediterar märker jag att mina inre bilder blivit tydliga igen.

En förändring som var helt oväntad var att jag kunde lämna färger,  papper mm framme på köksbordet efter att jag målat, och jag stördes inte ens av röran dagarna efter. Tidigare har jag omedelbart plockat av och återställt ordningen.

Släppa Ångest & Kaos

posted Feb 26, 2014, 6:32 AM by Ulf Sandström   [ updated Feb 26, 2014, 6:34 AM ]

Case: Kvinna önskar slippa från ångest som suttit i över 11 år. Har provat många olika former av terapi, inklusive akut, utan att uppleva resultat.

Session: Under kalibrering dök en del starka livsupplevelser fram inklusive en känsla av kaos som satt i hela kroppen och yttrade sig som "myror kring höfterna" Vi startade med Trauma Tapping på myrorna, gick över till hypnos och skapade en tidslinje med nya resurser där hon fick försonas med sig själv i alla vägskäl i livet. Myrorna försvann helt under detta. Fördjupade och kalibrerade om. Hittade en happy feeling av lugn. 

Upplevt resultat:

Åh, Ulf!

Idag är det som att hela världen som har legat på mina axlar, typ hela mitt liv (?) ... liksom hoppat av!
Det känns helt ofattbart! Overkligt! Nästan knäppt?

Hade aldrig kunnat inbilla mig detta. Igår när jag satt i trans .. tänkte jag hela tiden:
- När ska jag komma i trans?? ... inte förrän du började nedräkningen och mina ögon öppnades, förstod jag att jag verkligen hade suttit i trans!

Jag var helt slut igår kväll. Tvingade mig själv att åka ända till Norrtälje och svärmor. För här kan jag vila.
La mig tidigt och vaknade utvilad kl. 5!!

Jag var på promenad med "farmors" hund i morse och gick och nynnade ...??? Helt sjukt?!

Om allt detta håller i sig kommer jag att rekommendera detta till ALLA jag känner!
1 000 tack!

Jag är lite snurrig i bollen just nu - har det ett samband med gårdagen?

Kram

Mentorskap

posted Jan 10, 2014, 2:25 AM by Ulf Sandström

Case: Kvinna önskar mentorskap via mail under en längre period. 

Upplevt resultat

Ulf är en av de mest kompetenta personer jag träffat, som omsatt kunskap till kompetens med förmågan att sprida ut detta genom att lära ut kraftfulla metoder inom NLP och hypnos.

Han har ett större syfte och hjälper även krigs traumatiserade på plats i Afrika. Han hjälper den att utbilda sig själva och andra, så hans insatser är mycket värdefulla.

Mig har han hjälpt, så jag kan hjälpa mig själv och även andra på vägen mot mina mål. Nu är jag inte specialist på NLP men det är Ulf, så han lär sådana som jag att släppa taget om det som arit, skapa en ny framtid, genom att börja LEVA NU. Han överför kraften, genom sina specifika metoder, att förändra. Förändra bilder av oss själva som vi ”tror” vi är, till att omvandla oss själva till dem VI VILL VARA.
 
Han är en utmärkt lärare, mentor; insiktsfull, lyhörd och empatisk. Genom sitt mångsysslande och kreativa sinneslag har han kombinerat många metoder till EN som passar DIG för att DU ska kunna utvecklas och bli den DU vill.

Som mentor kan han vara fåordig, men lyckas alltid hitta just de rätta skapande orden, som leder till den snabba förändring som vem som helst kan önska, gällande vilket område som helst.

Att ha förmågan att jobba med Ulf gör motorvägen som till synes verkade oändlig, till en snabb genväg till Ditt personliga mål. Inte minst gjordes vägen, om än den var kort, njutbar, spännande och utvecklande på samma gång.

Den enda anledningen till att inte alla skulle vilja ha fantastisk guidning på vägen i livet med hjälp av NLP och hypnos, såvitt jag har förstått (för vem vill inte komma framåt snabbt?) är rädslor. Rädslor för förändring och rädslor inför att pröva något nytt.

Mitt stora och varma tack till Ulf Sandström

Ofrivillig barnlöshet & kattfobi

posted Nov 14, 2013, 12:44 AM by Ulf Sandström

Case: Kvinna har kattfobi och vill ha hjälp. Under kalibreringsintervju dyker det upp en fråga om barnlöshet som verkar kopplad och vi beslutar oss för att göra en session för båda eftersom dom verkar sitta ihop. 

Insats: En session med upplösning av katt-incidenter. Samtal med kropp och undermedvetet genom metaforer kring mål,syfte och tid i livet jämfört med när kattfobin betingades byggd delvis på Indiska gynekologen och hypnotisören Dr Rajni Vyas erfarenheter av att behandla infertilitet med hypnos.

Upplevt resultat

Brev 1

Hej Ulf

Jag var hos dig innan/under sommaren för min kattfobi men även för ofrivilligt barnlös.
Du hjälpte mig att bli av min min kattfobi en gång för alla. Jag har även lyckats att få plus/gravid för första gången någonsin. Jag tror verkligen att hypnosen hjälpte till på sitt. Dels att bli av med kattfobin som jag inte ville föra över till mina framtida barn och dels denna stress och press man lever under att konstant aldrig blir gravid.

Så tack för ditt jobb! Så här långt har vi aldrig kommit i gravid-processen så en del är hypnosens hjälp. Kanske all? Det vet man aldrig.

jag gillade dig för dina kontakter med indiska läkarna även om jag tyckte det kändes som flum för första gången jag hörde det men nu när jag känner hur kroppen mår och jag mår så tror jag mycket på hypnosen inverkar på livmodern. Du har börjat se det som något mera med infertilitet.

Brev 2

Hej Ulf,

Då är det bekräftat att vi väntar ett barn. Bara genetiken som kan ställa till det att det inte går hela vägen. Men det hoppas jag. Vi var på tidigt ultraljud igår och fick se vår paradisö bland det svarta fostervatten havet. En 12 mm liten sak med ett rejält tickande hjärta!

hur som helst så är jag lugn och cool som en filbunke och känner ingen stress alls inför allt som komma skall. Och det kan jag tacka hypnosen för!!! Om min livmoder blev mer tillgänglig och glad vet jag inget om men att slippa stress, panik och oro är så himla skönt. Tänkt att vissa människor verkligen lever hela livet så här? :-)

Skön känsla att inte slippa oroa sig. Jag får frågan av många på bloggen bland annat att jag verkar så lugn och cool medan dom känner att dom är nervvrak..... Det är din och hypnosens förtjänst.

Må Fantastiskt Bra

posted Oct 16, 2013, 12:14 AM by Ulf Sandström

Case: Kvinna vill hitta nya förhållningssätt i ett antal olika delar av sig själv i förhållande till familj, självbild, karriär, strategier och omvärld. Att finna lycka och skratt i vardag. 

Insats: Ca 8 sessioner utspridda över ett år med olika insatser för varje område. Kalibrering, insats och utvärdering, och återkalibrering. Eliminering av gamla självbilder. Installaion och kongruens i tidslinje, historia och uppväxt.

Upplevt resultat

Hej Ulf,

 

Jag har en ovanlig fråga, i alla fall för att vara jag:

 

Saken är nämligen den att jag mår alldeles fantastiskt bra. Helt lysande faktiskt. Går omkring och bara känner mig allmänt lycklig. Tänk, vilken grej! Så om du inte tycker att det är bra att smida när järnet är varmt för att ta det till en nivå till – vilket säkert skulle gå, för jag är inte den där som bubblar och skrattar hela tiden än, även om det faktiskt händer numera – så kanske vi kan ses lite senare, om saker börjar gå neråt igen?

 

Säg vad du tycker, jag har tiden bokad och kommer gärna, men just nu är allt som sagt bara alldeles underbart.

 

Ha en fin kväll!

Nya Strategier och Vanor

posted Aug 22, 2013, 1:24 PM by Ulf Sandström   [ updated Aug 22, 2013, 1:34 PM ]

Case: Man vill hitta nya strategier och vanor.

Insats: Två sessions. Bred blandning av metoder. Metaforer. Tapping. NLP. Upplösning av koppling mellan ångest och gamla betingningar.

Upplevt resultat:

Hej Ulf
Sessionerna har varit mycket djupgående och rensat ut gammal stress, också klargjort vad som är viktigt för mig. Jag har också funnit min inre sårbarhet, som jag behöver beakta och ta om hand. Jag känner mig också mycket starkare i mötet med människor som försöker påhyvla mig deras sanning. Jag känner mig ytterst glad för sessionerna med dig och din fantastiska kunskap och förmåga.
Med hjärtliga hälsningar
R

Motivation, Livslust, Mål!

posted Aug 22, 2013, 1:19 PM by Ulf Sandström

Case: Kvinna, vill hitta tillbaka till kraft, motivation och mål i livet efter många dödsfall och motgångar.

Insats: En längre period av mentorskap via mail följt av en session och ytterligare mail fram till en lösningspunkt. 

Upplevt resultat:

Ulf!

Du är bäst i världen!
På det Du gör...

Vill berätta att jag givit Ditt namn till en väninna som är intresserad av hypnos för att komma till rätta med något. Hon kommer säkert ta kontakt snart!

Jag funderar ofta på allt Du förmedlat till mig. Det hjälper mig oerhört för att komma vidare och vidare och vidare.

Jag tänker på "flugan" som kämpade vid fönstret för att komma UT!!!

Jag tänker på symboler och på saker jag inbillat mig jag behöver för att "NÅ LYCKA" och mycket annat!

Jag tänker på att jag satt mål men sen inte njutit av vägen, glömt att livet är NU!

Jag tänker på att bryta mönster, göra nya saker, prova på och utforska!

Jag tänker på att inte vara låst i vissa tankemönster, ideer utan att det finns möjligheter utanför cirkeln!

Och vet Du vad!?

Min cirkel blir större för var dag!

Jag blir modigare för var dag och jag känner mig mer kreativ och framför allt, mer INSPIRERAD!

Jag läste PROFETEN, lärde något nytt, blev påmind om något viktigt sen började jag läsa BORTOM HEMLIGHETEN som tog mig in på FINN DITT LIVSÄNDAMÅL AV CAROL ADRIENNE, som jag har läst och redan hade på hyllan.

Hennes metoder för att finna drivkrafter, det som är viktigt just för mig och att skala bort det jag vill släppa, påminner mycket om Det Du lärt mig!

Så nu gör jag lite kreativa övningar, jag inte hade tålamod att göra när jag läste första gången för länge sedan.

Gör lite på morgonen och sen gör jag annat utan att fastna i läsandet!

Jag älskar fortfarande att läsa, men jag avänder det nu som inspiration, motivation istället för flykt, som det var förr... det ena leder till det andra och jag försätter mig mer och mer i det FLOW jag saknat och längtat så mycket efter!

Det handlar mycket om att SLAPPNA AV och precis som Du lärt mig, att inte villkora! 

"om jag bara har det så...och så vidare...

Jag hade verkligen, helt omedvetet kommit in i detta mönster!!

(jag trodde det bara var andra och inte jag själv)

DU är min mest värdefulla källa för kraft och inspiration och Du förblir som det rena kristallklara vatten jag en gång beskrev... vatten i min källa för Livet!

TACK!!!

1-10 of 41