Snigel- och Spindelfobi - ung dam

posted Aug 22, 2013, 1:15 PM by Ulf Sandström   [ updated Aug 22, 2013, 1:34 PM ]
Case: Dotter, 10 år med nyutvecklad start fobi för sniglar och spindlar..

Insats: Två sessions. Bred blandning av metoder. Metaforer. Tapping. NLP. Upplösning av koppling mellan fobi och förändringar i familjesituationen. Test med riktig snigel. Tillåtelse att "misslyckas" och sedan "lyckas" när hon känner sig "redo". 

Upplevt resultat:

Hej Ulf,
Jag tänkte bara att jag skulle ge dig litet återkoppling från ditt jobb med Tilde. För det första vill jag börja med att tacka för din insats och säga att det har varit ett nöje att sitta med och se dig jobba. Jag tycker att du har lyckats långt över förväntan att kommunicera med Tilde så att hon tar det till sig. Bra jobbat!
 
Resultatet så här långt är att hon nu är ute på landet och träffar sniglar, maskar och spindlar mest hela tiden. Det verkar som att hon provar sig fram kring hur hon skall förhålla sig till dem just nu. Men det viktigaste är att hon har fått möjligheten att ompröva sitt förhållningssätt och hitta en väg som hon själv trivs med. Jag känner mig rätt trygg med att det kommer att gå bra nu när hon kan ta kontrollen själv i betydligt högre grad.
 
Stort tack och trevlig sommar!
Comments